مصرف خرما در بارداری مناسب است؟
مصرف خرما در بارداری قادر خواهد بود تا نیاز مادران باردار به خوردن یک ماده غذایی شیرین را برآورده نماید. خرما برای مادر و جنین او بی خطر و مفید می باشد. قندهای موجود در خرما بدون افزایش قابل توجه سطح قند خون در بدن تجزیه می گردد و انرژی مورد نیاز بدن را تأمین خواهد کرد.
اما با توجه این که خرما بیشتر به صورت خشک مصرف خواهد شد، نظیر هر میوه خشک دیگری کالری زیادی خواهد داشت. به همین خاطر رعایت میزان مصرف بهینه مصرف خرما بسیار مهم می باشد. مصرف بیشتر از یک مشت خرما در روز به دلیل داشتن کالری بالا می تواند مضر باشد. یکی از این مضرات، بالا رفتن وزن دوران بارداری می باشد که عوارض زیادی بر سلامت مادر و جنین خواهد داشت.
مصرف خرما در بارداری و سهولت زایمان
بررسی ها نشان خواهد داد که خوردن خرما در چند هفته آخر بارداری قادر است اثرات مثبتی بر سهولت زایمان داشته باشد. انقباضات رحمی نقش مهمی در فرایند زایمان خواهند داشت. یکی از فوائد مصرف میوه خرما کمک به شروع انقباضات و باز شدن دهانه رحم می باشد. به همین دلیل طول زایمان کاهش پیدا خواهد کرد و مادر درد کمتری را تحمل می نماید. باز شدن دهانه رحم نیاز به اکسی توسین و پروستاگلاندین ها را برای شروع زایمان کاهش خواهد داد.
خرما به دلیل داشتن قند زیاد، انرژی لازم در طول زایمان را برای مادر تأمین می نماید. مصرف خرما حساسیت رحم به اکسی توسین را افزایش خواهد داد. در نتیجه انقباضات رحمی در طول زایمان بیشتر خواهد شد به همین خاطر خوردن خرما باعث کم شدن درد زایمان می گردد همچنین مصرف خرما میزان خونریزی پس از زایمان را نیز کم خواهد کرد .
برای مطالعه بیشتر : خرما بار برای کبد چرب
ارزش غذایی خرما
خرما دارای ارزش غذایی بالایی می باشد. مصرف صد گرم خرما ۲۷۷ کیلوکالری انرژی تأمین می نماید. این مقدار خرما حاوی ۱.۸ گرم پروتئین و ۶.۷ گرم فیبر می باشد. مقدار سایر مواد مغذی ضروری در هر ۱۰۰ گرم خرما عبارت خواهند بود از:
مواد معدنی | در هر صد گرم | در روز |
فولات | ۱۵ میکروگرم | ۶۰۰ میکروگرم |
آهن | ۹/۰ میلی گرم | ۲۷ میلی گرم |
ویتامین k | ۷/۲ میکروگرم | ۹۰ میکروگرم |
منیزیوم | ۵۴ میلی گرم | ۳۶۰-۳۵۰ میلی گرم |
پتاسیم | ۶۹۶ میلی گرم | ۲۹۰۰ میلی گرم |
فواید خرما در دوران بارداری
مزایای مصرف و خوردن خرما در دوران بارداری، عبارت می باشد از:
مصرف خرما در بارداری و تأمین انرژی
بدن مادر باید انرژی لازم برای خود و جنین در حال رشد را تامین نماید به همین خاطر مادران در دوران بارداری به انرژی بیشتری نیاز خواهند داشت. مصرف یک مشت خرما در روز، قندهای مورد نیاز بدن را به همراه دیگر مواد مغذی تأمین می نماید.
مصرف خرما در بارداری و رفع یبوست
یبوست یکی از عوارض شایع دوران بارداری می باشد. از آنجا که خرما یک منبع غنی از فیبر می باشد، سیستم گوارشی را سالم نگه خواهد داشت و به رفع یبوست مربوط به بارداری کمک می نماید خرما باعث احساس سیری خواهد کرد. سطح کلسترول را کاهش خواهد داد. همچنین مصرف خرما به حفظ وزن سالم کمک خواهد کرد.
مصرف خرما در بارداری و تامین پروتئین بدن
پروتئین ها از آمینو اسیدها تشکیل گشته. خرما می تواند پروتئین مورد نیاز بدن را تامین نماید. وجود اسیدهای آمینه برای رشد بافت های بدن ضروری می باشد. بدن برای رشد و نگهداری از بافت ها و عضلات به پروتئین نیاز خواهد داشت به همین خاطر مادران باردار باید در رژیم غذایی خود از خرما استفاده نمایند.
پیشگیری از نقایص مادرزادی
ویتامین B9 با نام فولات شناخته شده است. خرما منبع خوبی از فولات می باشد. مصرف کافی فولات در بارداری باعث پیشگیری از نقایص مادرزادی مرتبط با مغز و نخاع می گردد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای پیشگیری از ناتوانی های مادرزادی، مصرف مکمل های فولات و مصرف غذاهای غنی از فولات را قبل و حین بارداری توصیه خواهد شد.
مصرف خرما در بارداری و تامین ویتامین K برای جنین
نوزادان در اکثر مواقع هنگام تولد دارای کمبود ویتامین K می باشند. نقش مهم ویتامین K در بدن کمک به لخته شدن خون و رشد استخوان های بدن می باشد. مصرف خرما در حین و بعد از بارداری باعث خواهد شد تا نوزاد مقداری از این ویتامین را از طریق شیر مادر دریافت نماید.
مصرف خرما در بارداری و تامین آهن بدن
نیاز مادران به آهن در دوران بارداری تا دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. خرما دارای مقدار قابل توجهی از آهن می باشد. به همین خاطر مصرف خرما می تواند در پیشگیری از کم خونی به مادران باردار کمک نماید. آهن هموگلوبین موجود در بدن را حفظ خواهد کرد. همینطور آهن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین خواهد شد.
مصرف خرما در بارداری و حفظ تعادل الکترولیت های بدن
خرما حاوی پتاسیم می باشد. به همین خاطر مصرف خرما قادر است به حفظ تعادل مایعات بدن کمک نماید مصرف خرما به دلیل داشتن پتاسیم فشار خون را کاهش خواهد داد. از گرفتگی عضلات پیشگیری می نماید. کمبود پتاسیم می تواند خطر فشار خون، بیماری های قلبی عروقی و سکته را بالا ببرد.
مصرف خرما در بارداری و محکم شدن استخوان و دندان
منیزیم یکی دیگر از مواد معدنی ضروری می باشد. این عنصر ضروری در بسیاری از واکنش های مهم بدن نقش خواهد داشت. منیزیوم به شکل گیری دندان ها و استخوان های جنین کمک می نماید. همچنین مصرف خرما باعث تنظیم قند و فشار خون خواهد شد. خرما به پیشگیری از کمبود منیزیم در بارداری کمک می نماید. کمبود منیزیوم در بارداری قادر است تا خطر فشار خون مزمن، پره اکلامپسی، اختلال عملکرد جفت و زایمان زودرس را افزایش خواهد داد.
بهترین زمان مصرف خرما در بارداری
خرما در هر مرحله از بارداری قابل خوردن می باشد فقط باید درمورد میزان مصرف خود محتاط باشید.
- مصرف خرما در سه ماهه اول بارداری: یبوست یکی از عوارض شایع سه ماهه اول بارداری می باشد. مصرف خرما قادر است از ایجاد یبوست پیشگیری نماید. با این حال، بهتر است اعتدال در مصرف خرما رعایت گردد. به خصوص مادران بارداری که دارای مشکلات قند خون یا استرپتوکوک گروه B می باشد باید خرمای کمتری مصرف نماید.
- مصرف خرما در سه ماهه دوم بارداری: زنان در سه ماهه دوم بارداری در معرض خطر بیشتری از ابتلا به دیابت بارداری قرار خواهند گرفت دیابت بارداری به صورت افزایش ناگهانی قند خون تشخیص داده خواهد شد. به همین خاطر در زنان بارداری که در معرض خطر دیابت بارداری قرار دارند مصرف خرما در رژیم غذایی، باید حتما با مشورت پزشک انحام شود.
- مصرف خرما در سه ماهه سوم بارداری: خرما در سهولت زایمان نقش مهمی خواهد داشت. مصرف خرما در سه ماهه سوم بارداری، می تواند زایمان را کوتاه و راحت تر نماید. زنان باردار قادر ند از هفته سی و ششم یعنی چهار هفته قبل از موعد زایمان خرما مصرف نمایند.
برخی از زنان در طول تابستان از مصرف خرما پرهیز می نمایند. در واقع بسیاری از زنان تصور خواهند کرد که مصرف خرما باعث تولید گرما، ناراحتی معده یا افزایش دمای بدن می گردد. البته این مساله هنوز از نظر علمی ثابت نگشته است.
برای تهیه محصولات فوق العاده دکتر بیز به صورت اورجینال می توانید از طریق فروشگاه دیجی نفیس اقدام به خرید نمائید تا اورجینال این محصول را با کیفیت بالا دریافت نمائید